Aannemer

Aannemer

Naast de ontwikkeling van onze eigen projecten zijn wij ook zelf actief in de bouw en dit al 3 generaties lang. Na een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt, werd Richard Jacxsens in 1932 zelfstandig en legde hij zo de kiem voor het bedrijf. Hij begon met 1 knecht en bouwde voornamelijk woningen in en rond Oostkerke (Damme). Met zijn harde werklust slaagde hij erin grotere bouwwerken naar zich toe te trekken en werkte hij ook vaak in opdracht van de Belgische staat. Eind de jaren ‘60 gaf hij de fakkel door aan zijn zoon Jérôme. Waar Richard zich voornamelijk toelegde op utiliteitsbouw (scholen, kerken, justitiegebouwen) focuste Jérôme meer op de private woningbouw en appartementsbouw aan de kust.

Begin de jaren ’90 kwam Johan Jacxsens aan het roer van het bedrijf te staan. Hij zorgde voor de verdere professionalisering om nieuwe uitdagingen, zoals steeds strenger wordende reglementeringen en concurrentie uit andere landen, het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor kon er doorheen de jaren efficiënter gewerkt worden en slaagde hij erin om het bedrijf te laten groeien. Het startte als een pure bouwonderneming en breidde na verloop van tijd haar activiteiten verder uit met de volledige bouw-coördinatie en dit zowel voor private partijen als voor bedrijven en overheden.

Sinds 2018 is de afbouw van de ruwbouwactiviteiten van Jacxsens R. & Zn. NV een feit en ligt de focus volledig op eigen projectontwikkeling. Voor onze eigen projecten fungeren we niet zelf meer als ruwbouwaannemer maar doen we hiervoor beroep op onderaannemers.